Get your own Digital Clock

Tuesday, September 21, 2010

pergilah ayu...

sekarang byk blog kena serang malware ek?? dgr2 bukan ade malware..cuma ade kesilapan dr pihak google maybe...dh try buat kat webmaster tools pon masih ade jgk..so, malas dh..ahhahahah..


pergilah ayu- fabulous cat...sgt suka lyricnya...

Kosong hidupku tanpa mu
Cermin ku membayangkan bayanganmu
Pameran kaseh ku layu
Tiada dirimu tiada untukku

Tinggalkanku dalam anganku
Sakitku mencintaimu
Deritaku merinduimu
Lemah hati menginginkanmu

Kau hilang terus kau menyepi
Tawaku bila ku ketahui
Berita kau sudah berpunya
Hancur hatiku
Berkeping-keping jadinya

Hilangku bukan kerana cinta
Hilangku bukan untuk menyeksa
Bagiku semua tiada berharga
Biarku telan semua derita

Pergilah kau pergi dariku
Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai

Mati hariku di kotak sepi
Di situ kau mula mahu mengenalinya
Langkahku songsang mula ku sedari
Semula ku hias kau jauh dah pergi

Putus komunikasi kau elakkan diri
Ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
Ku ingatkan kau memori kau tutupkan telinga
Nyata tiada kita nyata tiada jalan penyambungnya

Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta
Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata

Dengan kelebihan dan kekurangan yang ada
Bahagiakanlah mereka ku doakannya
PadaMu ku pohon sucikan hatiku
Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMu
Amin


Pergilah pergilah ayu
Jangan kau
Hiraukan tentang diriku
Pergi kau pergi kau ayu
Ku anggapkan ini satu tragedi

Kau hapuskan semua yang kita bina
Kau hancurkan harapan ku
Untuk hidup bahagia bersamamu

Berkali kau bersumpah untuk berubah
Tapi janji kosongmu
Tak sudah sudah
Entah sampai bila
Kau lepaskan saja aku

MyEm0.Com

Monday, August 23, 2010

aku kehilangan..kehilangan yg melukakan hati....

menitis air mataku
hilangnya sahabat sejati
yang diam dikau pun merindu
persahabatan abadi

setiap detik teringatkan dikau
walau pun kau pergi membawa diri
kasih sayang kita tidak terjangkau
ditemukan dengan impian yang murni

perlukah daku ditinggalkan
perlukah engkau melupakanku

perlukah ada rasa kesangsian
perlukah ada rasa rindu

setiap detik teringatkan dikau
walau pun kau pergi membawa diri
kasih sayang kita tidak terjangkau
ditemukan dengan impian yang murni

perlukah daku ditinggalkan
perlukah engkau melupakanku
perlukah ada rasa kesangsian
perlukah ada rasa rindu


----------------------------------------------

menangis....
saat menghayati bait-bait rangkap di atas...
aku sedih...
sakit...
TERLUKA kehilangan sahabat...

sahabat yang benar-benar sahabat...
baik buruk kami kongsi bersama...
akhirnya...
kami terpisah....

angkara kamu!!!
ya kamu!!!
angkara fitnah yang kau taburkan...

dulu kau kawan ku...
tapi kau khianati aku...
kerana mulut kau...
aku hilang kawan...
aku hilang teman...
kali ini...
angkara mulut kau...
aku hilang sahabat...

puaskah hati kau..
puaskah dengan segala perpecahan...
yang kau sogokkan...

aku..kami...
kami redha...

diam tak bererti kami angkat bendera putih...
diam tak beerti kami menangkan segala cakap-cakap kau...

dulu kau kata aku berdrama...
sekarang kau tuduh dia berdrama..
permainan apa yang kau cuba pentaskan?
kau sebenarnya yang berdrama...

sayang...
kau dah tersalah langkah...
kau salah bermain api..
kau salah memilih mangsa...

maruah yang telah kau kotak-katikkan..
percayalah...
JANJI ALLAH ITU PASTI...

jika bukan kau yang merasa...
keturunan kau pasti merasa...
sudah lah..
hentikan semua ini...

bukti dah di tangan kami...
biar masa yang menentukan...
kau akan tahu...
langit tu tinggi atau rendah...

sila tanggalkan topengmu..
aku pasti...
daging mu penuh membusuk...
bernanah...

itu semua nanah-nanah...
yang pernah kau beri pada kami...
TANGGALKAN TOPENGMU...



---------------------------------------------------------------------


to my love....saya sayang awak... awak tau..awak ada kami bertiga...ingat...kita x melawan x bermakna kita kalah...satu hari nanti, kejahatan ini pasti berbalas...

YA ALLAH...KAMI MENGHARAPKAN SINAR RAMADHAN-MU YA ALLAH...KEMBALIKANLAH SEMUA SAAT TIKA DULU...JAUHKAN KAMI DARI HASAD DENGKI...AKU MOHON YA ALLAH....


MyEm0.Com

Thursday, August 5, 2010

aku 21...=))





syukur ALHAMDULILLAH... umur aku dan menginjak ke 21 tahun... hehehehhe...
dewasa ke?? err... yang pasti, umur 21 thn, maka aku dah layak menjadi seorang pengundi..ahahahahhaha... cam x caya jer...

makin umur meningkat, aku dpt rasakan tanggungjawab yg di pikul makin berat...byk jgk perkara yg perlukan komitmen dari aku.. pelajaran terutamanya..dan x lupa tanggungjawab terhadap keluarga.. sebagai anak sulung, aku nampak, aku dah mula ambil alih dan campur tgn dalam hal keluarga.. aku sebagai akak sulung.. tugas bg contoh terbaik kat adik2 sekarang dah jd tugas aku skrg...kalau adik2 ade yg buat hal, mama akan call aku dan minx aku try slow talk ngan adik2 yg ade masalah.. mgkin mereka xkan segan nak bercerita dgn aku compare nak bkk cerita kat mama sendiri... wah!!! tugas berat!! sebab aku mmg agak pendiam dlm family..so, bila nak bukak mulut tu, rasa mcm susah je..lg2 nak nasihat adik2..hehehehhehe.. awk pon nakal !! hahahahah...

soal pelajaran pula.. aku rancang utk habis degree pada waktu yg sepattnya,.. INSYAALLAH, xde aral melintang, aku akan abes study dlm bln 4 thn depan.. x sabar rasanya... plan nak sambung MASTER aku tgok kpd peluang yg ada.. kalau ikut mama suruh sambung lg.. tp, kalau ikut hati aku, masih berbelah bagi.. sbb aku nak cr keje cepat2.. aku nak tolong mama, ayah jaga adik2... dan aku x larat dah nk tambah hutang..ehehhehehe.. byk dah hutang ngan ptptn..eheheheh..tgok la mana rezeki nye nnti...

ayah lak sokong mana2 je pilihan aku..nak sambung belajar pun ok..keje pon ok..ayah kata klo keje, cr duit cepat2..pastu cpt2 kawen..kelakar r ayah aku nie..dia asyik sibuk nak cucu...tp, kalau anak dara kesayangan dia nie kuar ,bising jer....klo kuar ngan kwn gurl bising..ngan lelaki, apatah lagi walaupun hanya kawan....aish..cemane nak cr calon nie..ahahhahahahahah..

tp, aku syukur..sesibuk mana mama n ayah aku, aku bangga mama dan ayah aku control pergaulan aku dr kecik.. siyes!! aku start kuar bandar kajang naik bas dengan kawan2 tu pun start tingkatan 5 tau....unbelievable?? BELIEVE IT!!! ahahahahah..kwn2 len, form 1 dah jalan sampai kl..aku?? kajang pon xlepas..ahahahhahaha....sebelum tu, payah gila nak kuar...dlm setahun, ade la kuar sekali dua dgn kwn2.. dasyat x?? ramai kata aku nie susah nak kuar..x best..

tp, aku suke!!! aku lg suke duk umah bergaduh ngan adik2 aku.. aku rasa lg selamat..ihihihihih..cuma skrg nie, dh ok la.. tp, nak kuar selalu xleh la... dlm sebulan klo kuar 3 kali pon, mama ckp asyik kuar je..ahahhahahaha.... saya anak manja kan?? adik yg bwh saya x mcm tu plak.. mama n ayah ok je klo dia nak kuar.. ahahhahahah.. y?? y??? x kesah..yg penting..saya sayang family saya!!!

sekarang aku tgh sibuk ngan proposal FYP aku.. mmg berat tugas nie.. and maybe after raya aku akan mula masuk field utk buat sampling.. aku pilih utk buat ttg nutrition of insect..ahahahahahaha... sem nie akan abeskan kat field..then sem depan akan bertungkus lumus kat dlm lab pulak.. semakin lama aku study dlm bidang zoology nie, xdpt di nafikan aku dah mula jtuh cinta pada bidang yg aku ceburi..yes!!! i like working with animal..... dan aku x menyesal amek bdang nie walau ramai ckp, bidang nie payah utk perempuan..sebab kerja perlukan kita utk masuk hutan, travelling n so on..tp, kalau dah minat... ape pon sanggup kan?? rasa berbaloi2 bila kita dekat dengan alam.. rasa dekat dgn ciptaan ILAHI... serius.. i am animal lover..hihihihiihihii...


di sini, aku nak ucpkan ribuan terima kasih x terhingga kepada kawan2 yg x pts2 wish besday aku hri ni..terharu sgt2..kat fb, wish melambak2.. notification beratus wish besday saja.. yang wish kat phone..thanks...yg call..thanks jgk..^_^ kepada adik2, mama, ayah..thanks.. kawan2..sedara mara..... x kira jauh atau dekat..thanks sbb wish... terlalu ramai utk aku list kan nama sorang2 dlm nie... ape pon, aku hargai sgt2!! mmuuahhh!!! syg korang... hidup aku x pernah sunyi.. kehidupan aku di kelilingi dengan ramai org yg sygkan aku... sayang sgt2!!!

hari nie, byk wish doakan aku hepy selalu..kuat..tabah... dan paling best, adik2 asyik suruh cepat2 kawen je..ahahahah..ayah pon sama... adoi la.. lambat lg la dik oit..akak kau nie calon pon xde....eheheheheh.. dan aku tau, ramai teman yg prihatin.. sebab kbykan komen2 semua suruh aku ceria2, jgn sedih2..^_^ thanks kalian..maaf la.. mood aku kebelakangan nie mmg x berapa ok... mungkin aku masih lemah dlm semua tu..xpe.. sikit demi sikit aku akan bangkit.. syukur... Aku sedar.. aku harus kuat...sakit...perit..nie semua dugaan yg harus aku tempuhi... I'M A GOOD GIRL!!! =)) ooyeahhhh!!! ahahahhahahahaa....


tu saje kot utk hari nie..sekali lagi..thanks a lot syg2 ku sekalian..maafkan segala salah silap aku... dan tegur lah aku andai aku silap... doakan kejayaan aku dunia akhirat..dan aku jgk doakan kebahagiaan kalian...


with lots of love......5 OGOS 2010...=))


*comel video nie.. cute..dedicated kpd semua yg sambut besday sama dgn aku..hihihihihi*




video


MyEm0.Com

Thursday, July 29, 2010

aku biarkan hati mati...

sampai bila...
aku harus rasa semua ini...

tolong sampahkan aku...
ronyokkan hati aku...
lempar-lemparkan perasaan aku...
sebab itu perlu..
untuk kamu...
kamu.....
dan kamu....

bahagialah dengan kesakitan aku....
ketawalah dengan tangisan aku...
asal kamu bahagia kerana aku...
biar aku derita kerana kamu...

aku mahu hati ini mati...
mati lah hati...
sebab kerana bila hati mati..
aku tak kan bisa rasai lagi...

rasa itu...
rasa ini...
rasa yang bisa buat aku menangis...
bisa melemahkan aku...
rasa yang membodohkan aku...


aku bukan lagi aku...
aku akan mula membodohkan rasa itu..
rasa ini...
persetankan semua tentang aku...
hanya untuk kamu..kamu..kamu...

hati ini utk kamu ranapkan...
utk kamu lukakan...
utk kamu torehkan...


tolong biarkan hati aku mati...
aku x sanggup lagi...
tolong biar aku sakiti aku..
kerana aku rela begini...
rela sakit yang aku sendiri rasa perlu..
dari..
rasa hati yang menyeksa diri...


sayang itu...
aku x tahu...
apa yang pasti...
aku akan menyakiti hati aku...
biarkan hati di sakiti...
biarkan hati mati...



p/s : sendiri xtahu hala tuju... rasa perjalanan utk hati ini akan berhenti di sini...
: aku suka dia.. sangat suka dia..syg dia.. tp..aku akan biarkan rasa ini diam2..sebab biar aku di sakiti oleh org lain..tp, bukan dia...


MyEm0.Com

Saturday, July 24, 2010

auntie Anis x sabar nak balik semenanjung!!!


dgn ini i x sabar nak balik raya!!! nak tgok baby2 baru akak2 i... Darries Hakim...21 JUNE 2010 (baby Kak Mah) dan Wan Ayrean Darwisy... 12 JULY 2010 (baby Along) ... sekarang kat umah mak ade 2 baby baru..cute sgt!!!! meh nak share gambar2 diorg yg i amek kat facebook akak i.... geramm!!!!








Aqif dengan Ayrean...hehehehhe..nampak x muka dia jeles? tu baru dgn cousin dia..sebab nenek ngan mama dia sibuk dgan Ayrean jer..hahahaha..INSYAALLAH..bulan 2 tahun depan Aqif dapat baby baru!!!

Ayrean kiri... Darries kanan...Darries lahir lagi awal..tp, Ayrean lg besar kan?? XD cute!!

Umah mak berseri dengan baby baru..=)

tergoda dengan Ayrean tido...


mimpi indah ye sayang...=)


mucuk2 sayang!!!

Ayrean celik....Darries still tido lg... =)

p/s: along cakap ayrean nak sikat dari sarawak...ahahhaha..rambut lebat giler..ahahahah..nnti auntie cari ok syg!!! RINDU NAK BALIK SEMENANJUNG!!! I LOVE MY FAMILY!!!!


MyEm0.Com

Wednesday, July 14, 2010

dah berhabuk....

errr... dah berhabuk sangat dah blog aku nie..
fiuhhhh...fiuhhhhh..tiup habuk....ahahahhahahahha...

sem baru dah mula... baru mula sem, dah byk masalah kot....
xpew..sabar sikit jer lagi...
final year dah kan....*sambil cuba tenangkan diri sendiri...*


err..by the way, i dapat kolej jgk akhirnya..selepas rayuan diterima..tp, tingkat paling tinggi la..tingkat 4...seronok time malam... duduk kat atas katil, bukak tingkap luas2, kaki lunjur keluar tingkap... sambil termenung memandang langit... menikmati panorama yg indah...*sila bygkan...*

dan sekarang nie, berharap ade lah yg nak gantikan rumah sewa i tu..kalo x, burn la duit deposit rumah mcm tu jer..so, sesape yg perlukan rumah sewa area DESA ILMU, sila hubungi saya...ahahahhahahaha

hari nie perasaan bercampur aduk....
hepy ade..marah pon ade...
marah sebab ade sangkut nak amek subjek elektif..dan xde pihak yg nak bantu..
kesiankan lah kami..kami dah final year...lgpon, tu jer subjek yg x clash dgn jadual subjek teras...
aish..boleh lak diorg bagi jalan penyelesaian, suruh amek subjek tu sem depan...
x paham bahasa ke..sem depan pon lg bz...arghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! HELP ME!!!! xkn nak extend semata2 utk satu subjek??


ok..tu yg kes marah dan geram...nie kes berbunga-bunga....ahahhahahahaha
ade member tegur aku kurus!! ahahahahhahaha..dan dia ckp, x suke tgok aku kurus..what the?? hihihi...

dia....... "anis..saya dah x cam kamu dah... nasib baik dengar suara..."
aku...... "eleh abang..x cam plak..pesal x kenal?? sampai hati..."
dia........"ya la tek..dah kurus...teruk sgt ke kerja kat zoo tu??"
aku......."kurus?? biar betul... hahahhahaha..bguslah kalau dah kurus...memang saya nak kurus pon..."
dia........"ish... x suka la kamu kurus..dah x cute..x comel..x chubby...."
aku......."wekkk =p jelir lidah kat dia dan berlalu pergi"


sekarang nie aku dah tekad..nak lupakan kisah silam... number baru pon dah beli..dan number lama x guna dah..dan number baru tu, aku dah distribute kan kat org2 yg patut jer...mungkin soal hati, soal cinta, biarlah dulu... kekecewaan.... xyah ckp..dah jemu dgn semua itu...sekarang, mmg aku hanya akan pendam satu perasaan sayang dan cinta aku kat seseorang yg dah lama aku suka...tapi, aku takut dia x sudi terima aku..dan aku takut di kecewakan lagi..so, at the end, i choose to wat bodoh jer ngan perasaan ini,....ahahahahhaha


dapat bilik baru, so that's means dapat rumate baru, housemate baru... dan tersangatlah sedih...geng2 ronggengan aku kat blok dulu sume dah trpisah jauh...sekarang, aku plak dpt blok depan blok lame aku..n u know what..tiap2 mlm2 aku dok termenung pandang blok lame aku n ingat balik memori2 manis kami bersama..siyes aku sedih.... hmmm.... dah la x lame lagi nak abes study..time2 nie lak terpisah..skrg, klo jmpe time kuliah la..tu pon terserempak tepi2 jalan..wuuuu~~ sayang korang sangat2!!!


dan macam kata aku kat status fb aku semalam....

"uniknya persahabatan itu... sehingga satu kata pon x mampu di gambarkan betapa ikatan persahabatan itu mampu membuat kita bahagia,berduka,hiba,ketawa, dan segala rasa di kongsi bersama... saya sayang sahabat-sahabat saya... sentiasa mendoakan yang terbaik utk kalian....♥♥♥"



aku sayang kawan-kawan aku...family aku.... saya rindu..x sabar nak balik rumah... kakak2 saya dua org dh deliver..dua-dua dpt baby boy..yeay!!! cucu mak dah ade 6 org...^_^


sekarang nie, adik aku pon dah masuk U..so, perhatian mama pon dah berkurang sikit la kat aku...huhuhu..jeles jgk la..tp, xpe la..demi adik..saya mengalah..

AWAK KUAT ANIS!!! JANGAN NAK MANJA2..BAGI ADIK LAK MANJA2...


heeeeee~~ tu je kot yang nak di share wat mase skrg...hehehhehe..harap maaf yew..skrg saya sgt lame x update blog...

sekian...SAYANG KALIAN~~


MyEm0.Com

Thursday, June 10, 2010

maafkan saya....

sahabat..maafkan saya...
mungkin ini jalan yg harus saya ambil..

untuk pergi jauh....

untuk mencari DIRI yang dulu...
bukan yang ini..
yang hatinya rapuh...serapuh ranting...

pemergian ku bukan utk lari dr masalah..
tp, aku belum bersedia utk berdepan dgn masalah ini...

too much for me to face it...
i'm sorry....

saya akan rindukan kamu semua...



with lot of love-------------------> ANIS NABILA


MyEm0.Com

Saturday, June 5, 2010

ke mana kau menghilangkan diri....

video

untuk 2-3 hari nie..mood saya sangat x stabil....terlalu sensitif... emosi...

T__________________T




MyEm0.Com

Friday, June 4, 2010

TEMAN....

awk....
saya tak rase apa yg saya tulis awk akan baca...

tp..
saya tetap nak luahkan....

saya tak kan pernah lupa janji saya yg xkan biarkan awk sendiri...
awk tahu kan saya sayang awk??
dan sampai bila-bila pun sayang tu xkan pernah hilang...
saya x tau sampai bila saya akan tahan diri saya dari muncul dlm hidup awk...
sbb saya rase kehadiran saya x diperlukan dlm hidup awk..

saat saya susah..awk hadir...
tp..saat awk susah...
kenapa x benarkan saya hadir utk awk...
kenapa awk....
saya rase x berguna...
seperti saya nie tiada gunanya di cari jika awk punya masalah...

biarlah jika awk mahu lupakan saya...
saya xkan lupakan awk...
biarkan saya mengetahui perkhabaran awk dr jauh...
sbb saya risaukan awk..sayangkan awk...

awk..saya sayang awk...
awk dh x sayang saya ke??



- di tujukan khas buatmu sahabat ku-



MyEm0.Com

Tuesday, April 27, 2010

puisi rindu~~

ke kiri ku buntu
ke hutan ku hilang
ke timur ku kosong

aku terus bosan dan tertekan
seperti waktu yang terus saja meninggalkan aku
dalam ke dasar kerak bumi yang belum diterokai

warnaku rindu
jiwaku biru
menunggu cintaku umpama si buta yang melihat syurga
umpama lampu yang yang berbunyi hitam
lalu menunggu aku terus

kini malam tiba lagi kerana tinggalkan cahaya matahari
dibebankan dengan bunyi rintisan hujan
seperti mahu saja aku mengejar
gunung yang besarnya tidak terdakap
seperti itu jugalah rindu aku pada ...

kini harus aku terus menunggu
atau hilang saja dilautan luas

*SGT SUKA PUISI NI...*



MyEm0.Com

Saturday, April 24, 2010

SUARA RINDU


Suatu yang indah
Ceritanya bermula semalam
Andainya dapat ku rasa selamanya

Tetapi ku takut tidak mungkin dapat ku miliki
Walaupun kau hadir hanya dalam mimpi

Ku teruskan hidup
Hari demi hari pun berlalu
Seksa dan derita ku tanggung sendiri

Apa yang tinggal hanyalah
Doaku padamu Tuhan

Pun tak pernah ku sesalkan
Kecewa datang dan pergi
Tinggalku sendiri
Ditakdirkan aku syukur selalu
Sesungguhnya aku tahu
Temanku hanyalah aku

Semoga suatu hari nanti
Dapat ku temui
Penawar dukaku yang berdarah luka
Pabila bertemu pasti aku suarakan rindu

T.T


MyEm0.Com

Friday, April 16, 2010

exam kembali lagi....







nie la wallpaper lappy ku skang..konon2 wat pembakar smgt!! wahaha.... x sabar nk balikkkkkk!!!


MyEm0.Com

Friday, March 26, 2010

nak balik............

errrr..boleh x kalo nak balik.... alaaa.... boleh la... nak balik...boleh la.... ok..jom kita balik... *semoga tido nnti, mimpi balek umah....* hahahahahahahahaha....

klo naik sampan, agak2 sempat x sampai??? kang berdebu n berhabuk plak kang baru sampai... wahahahahahahahaha

apew la yg ko mengarot nie labu..ceh~~ malas study..mcm tu la jdnyer....

adoi..sok ade role play..tp, xtaw nak hafal pew... nebes niey.... cemaner nie...

ala ustaz..jgn la pilih saya esok..saya x ready lg... huhuhuhu....




MyEm0.Com

Saturday, March 20, 2010

hobi baru

wuuu~~~ kalo dulu hobi aku bergayut kat tepon..sampai berjam2 lamayer... tp, itu dulu la...
sejak dah single mingle nie, saje plak mengisi mase lapang.... so, saje la wat account formspring nie...

so, saper2 yg nak tanye soklan, silakan di sini..=)

http://www.formspring.me/abillabella

Thursday, March 11, 2010

sangat2 x OK!!!

sekarang krisis dalaman sgt2 di tahap kritikal..

dan saya mengumumkan saya takkkkkkkkkkkkkkk okkkkkkkkkkkkkkk!!!!!

terima kasih....

Sunday, February 14, 2010

wahhh~~

salam and selamat sejahtera kepada semua rakan2 blogger ku sekalian...

hihihi... lama betul rasenye x update blog...banyak benda nak cerita..tp, sbb byk sgt masalah sampai xtahu nak mula cerita macam maner...

agak terkejut jgk.. td, tgok2 follower da 41 org!! wahhh!! thanks kepada yg sudi jd follower... n yg sudi singgah n jenguk bace blog aku yg simple mimple jer... hehehehhehe

actually aku tgah geram..ngan dak senior nie... aku da xtahan ngan perangai dia.. macam harammmmmmmmmmm!! bajet bagos...

skang nie satu rumah tgah sabar jer ngan dia.. x sbr2 nak tggu dia beramboss dari rumah nie...
skang nie dak2 junior umah aku selalu jer dtg ngadu kate da xdpt sabar ngan minah perasan bgos tu...cakap selalu nak sakitkan ati org..

n lg satu perangai pown cantekkkk!!! kalo pinjam barang orang, wat macam harta sendiri.. tu yg paling angen.. rupanya2 bekas dak umah aku sem lepas pown x puas ati ngan perangai minah sekor tu..

sabar je la.. dia da last sem.. kita sabar je la... ala.. orang bermuka2.. depan kita bukan main..ckp x suke dak tu la, apew la.. tp, belakang kita, kat budak tu dia ckp x suke kita pulak.. mmg ko nie muka tembok!!!! xtaw malu... da satu dunia ko heboh caci dak tu, aleh2 dalam diam, ko gak terhegeh2 minx pinjam barang dak tu.. poyo lebeh!!! hahahahhahahahaha..skang nie, sume tembelang ko da pecah la... mmg muka xtaw malu....

actually aku de wat status kat fb yg berbau sindiran.. mmg aku tujukan kat dak perasan bagos tu..tp, xde plak aku ckp nama or bg apew2 pembayang..eh, aleh2..ade yg terasa...
hahahahahahaha..mmg x malu... and then, siap suruh pakwe dia add aku la konon... bajet bgos...

last2, request pakwe ko tu aku reject n dengan ko sekali aku da delete dari friends aku...

MAHAP EH!! AKU X PERLUKAN KAWAN YG X MEMBANTU AKU NAK MAJUKAN DIRI DAN BERJAYA... DAN AKU SANGAT2 X PERLUKAN ORANG YG BERMUKA2 MACAM KO DALAM HIDUP AKU..LANX R..

HAHAHAHHAHAHA...KO BOLEH BERAMBUSSSSSS!!!!!


sekian saje utk hari nie.. hihiihihihiii...
i lurve my friends..
hehehehhehehehe...

*bling2= rindu kat hubby..dia bz ckit...*
*bling2= rindu rumah..bila nak balik....*

Tuesday, January 5, 2010

Lucky


skang nie tgah gila2 tgok cter korea Boys Before Flower.. sangat suka lagu nyer.. ada letak kat tepi tu.. dengar2 la yew.. best sgt cter nie.... da 2 kax ulang da tgok cter nie.. hehehehehe

nan himi deulttaemyeon Lucky in my life
kudaega kkumchorom taga-oneyo
sulpo jil-ttaemyeon nan Lucky in my dream
kudae ttasuhage nal kkok kamssajuneyo

onjena irohke usoyo nan
sesangi himdulge haedo
nan choldae nunmureun poigo shipjin a-nhchyo
nae ma-meul moreu-neun keudaerado
mollisorado keudaeyi geu misoreul
kanjikhal su isso tahaengijyo

ulgo shipulttaen Lucky in my love
sangsansok kudaega motjyoboyeoyo
ulchokhaejimyeon nan Lucky in my world
keudae kkumgyol-chorom nal kkok anajujyo

onjena irohke usoyo nan
sesangi himdulge haedo
nan choldae nunmureun poigo shipjin a-nhchyo
nae ma-meul moreu-neun keudaerado
mollisorado keudaeyi geu misoreul
kanjikhal su isso tahaengijyo

modeun-ge areumdawo nan nomu haengbo-khan-gol
weroun sesange nan tto nae sowo-neul tamayo

onjena irohke usoyo nan
sesangi himdulge haedo
nan choldae nunmureun poigo shipjin a-nhchyo
nae ma-meul moreu-neun keudaerado
mollisorado keudaeyi geu misoreul
kanjikhal su isso tahaengijyo
keudae han-goreumman tagawayo

Lucky – Ashily (translation)

When I am exausted, Lucky in my life
You come to me as if in a dream
When I sadly fall asleep, Lucky in my dream
You warmly hold me tight

I always smile like this
Even though the world is difficult
I will never show my tears
Even if you do don’t know my feelings
Even if it is from far away, I am grateful
That I can cherish your smile

When I want to cry, Lucky in my love
You look so cool in my imagination
When I feel depressed, Lucky in my world
You always hold me tight, as if in a dream

I always smile like this
Even though the world is difficult
I will never show my tears
Even if you do don’t know my feelings
Even if it is from far away, I am grateful
That I can cherish your smile

Everything is beautiful, I am so happy
I fill this lonley world with my wishes

I always smile like this
Even though the world is difficult
I will never show my tears
Even if you do don’t know my feelings
Even if it is from far away, I am grateful
That I can cherish your smile

Come one step closer to me


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...