Get your own Digital Clock

Saturday, July 25, 2009

saKit HatIKu

aku tahu engkau terpaksa...

cintaiku kerna hiba mu..

juga kerna aku yang selalu memohon...

mengemis cinta padamu....

dia lebih layak dariku...

seperti apa yg kau mahu..

kau juga tetap menginginkan ku...

hanya utk keterpaksaan....

SAKIT HATIKU....

saat kau dekat dengannya...

kau peluk mesra dirinya....

namun aku tak kuasa...

kerna ku rela...

kau jalin cinta dengannya...

walau perih ku rasakan...

DEMI CINTA.....

dia lebih layak dariku....

seperti apa yang kau mahu...

kau juga tetap menginginkanku.....

hanya utk keterpaksaan..

sakit hatiku..

saat kau dekat dgnnya...

kau peluk mesra dirinya....

namun aku x kuasa.....

kerna ku rela.....

kau jalin cinta dengannya....

walau perih ku rasakan...

DEMI CINTA...

sakit hatiku............


DEMI CINTA.....



*BLING-BLING: amat suka lagu nie.. rossa- sakit hatiku...*

JaHiL

video


maybe ade yg ckp video nie myentuh sensiviti agama..

tp, bg aku, walaupun ade buruknyer, tp, ade gak msg yg nak di sampaikan...



Thursday, July 23, 2009

JEJAK KASIH PART 1

semalam petang cam biasa la ada training taekwondo kat training centre kolej cempaka..

then, aku pown g la training cam biase,...

ptg semalam aku g lmbt cket.... 2.30 bru amek bas from kolej aku... kolej allamanda...

sampai kat kolej cempaka dalam kul 2.40 mcm tu... tyme tu diorg tgah warming up dlu.. dtg2 trus kena wat kick.. layan je r.. sakit gler kaki..


smlm dak junior first tyme training.. so, ktorg yg senior nie rilek je r.. aku pown cuci2 mata la tgok dak junior nie training..

tgah2 dok usha2 tu, eh!!! tetiber mcm aku kenal jer ngan sorg dak junior nie...

then, aku pown gtaw kat member aku..

"kak syu, anis cam kenal je r ngan mamat kai bju kuning tu... mcm member tyme skolah agama darjah 3 dulu..rase cam anis same kelas la ngan dia..."


" anis g la tegur dia.."

"eh!! xnak la.. takot salah org"

"nama kwn anis tu aper??"

"entah la.. mcm ingat2 lupa.. rasenyer zaqwan xpown wan.. entahla.. yg pst ade wan2 la kat belakang nyer"

then, ktorg pown training r cam biase.. dak mamat kai bju kuning tu senior belt.. so,dia training ngan group dak senior la walaupun dia dak first year..

tyme tgah duduk2 tu, aku dok peratikan la mamat tu.. dok usha2 la.. sekali kantoi.. kebetulan tyme tu aku nak mengusha dia.. rupenyer tyme tu, dia pown tgah mengusha aku...

ape lg. mata bertentang mata la.. kelam kabut aku ngan dia lari kan mata masing2.. haha.. gabra cam ayam!!! hehehehe..

then, tibe la mase senior training plak... junior rehat... tyme tu dia sebaris ngan aku.. n sebelah aku.. hahaha.. nervous gler... aku sengeh2 jer.. dia pown sengeh2 jer..

tyme tu kena wat side kick.. dia nie terror taw.. maybe ade wakil mane2 masuk sukan yg besar2 kot.. then, tetibe coach aku pown ckp dengan lantangnyer....

"safwan!! mai dtg depan.. cube demo kat dak2 junior side kick.."

wah!! apew lg cam nak gugur jantung aku..

dah sah!! aku x salah org!!!

wah!! rase dunia nie kecik jer.. aku sebenarnyer da lame x jumper dia.. last jumper tyme darjah 4.. hahaha.. tyme tu dak comot lg.. mmg rapat ngan dia.. dia dlm kelas duk depan aku.. selalu ktorg makan same2... ngumpat pown same2..

wah!!! da tinggi gler skang.. tp, bdn tetap kerempeng mcm dulu..

hehehe..

so, aku terus teringat balek memori2 dulu tyme kecik2..

tp, aku blom berani nak tegur dia.. takot dia x ingat aku...

so, nantikan perkembangan selanjutnyer..

samada aku ngan dia akan bercakap x.. or ktorg just saling jeling-menjeling jer.. huhuhuhu...

itu sahaje wat mase skang...

tatatatata....


*bling-bling : ptptn bile nak masokkkkkkkkkkkkk!! pokai sudah!!!!!*



Sunday, July 19, 2009

mat iTaM

TD call adik aku kat umah.

tyme tgah sembang2 tu terdengar bunyi "meoww..meoww..."

wah!!! suare mat itam!!!

rindu gler!!!

ari tu, cuti 2 blan, mmg byk masa di habiskan ngan mat itam...

mandikan dia, bg makan dia, n tdo pown ngan dia..

heehehe...

nak taw??

kiter mmg suke kucing itam!!!

dulu kwn2 selalu kata iter pelik sbb suke kucing warne itam..

selalu org x berani sgt ngan kucing itam...

tp, ku suke sgt!!!!!!!!!!!


nampak cute sgt!!!!!!!!!


itam itu menawan!!!!


agagagga..


itam!!!!!!!!!!!!!!!

winduw!!!!!!!!!!





gigi terkeluar la plak.. haish~~

DA x ensem da... hahahha






cute la tu?? weekkk =p







aksi2 terlampau tyme tgah tdo...







teringn nak mkn tikuz la tu.. agagagaga





tyme curi2 nak masuk bilik. ingat org x perasan la tu. huhuhu...


bling-bling : td g library. hahahaha.. pura2 rajin2...
bling-bling : bile duit ptptn nak masuk nie!!! tgah nak pakai duit!!
bling-bling : nak beli tiket balek raye!!!! waaa!!!! mau pulang!!!


Thursday, July 16, 2009

meraung ker??

rindu.......

sekarang banyak susah mau on9 lorr...

haish~~

harap maklom...


wireless kat bilik xdpt..

huhu..

blok len dpt..

blok kiter xdpt...

byk betol masalah..

kelmarin letrik sama air tada..

stress btol...

tataw sampai biler akan berterusan...

ingat mau pakai broadband juga...

huhuuhu..

tp masih dlm perbincangan sama mama..

hehehe...


lama x join blog...

lama x ym...

lama x update blog...

skang sgt bowsan...

mlm2 kejenyer men game jer la...

xpown lyn movie..

huhuhu...


rindu kamu semua.......!!!!


skang nie pown kat lab faculty.. huhuhu...

nak download notes...

so, alang2 menjenguk la kejap kat ruangan blog ku ini.. hehehehe...


ok la..


itu saje wat mase skang nie....

got to go now...

ade class....


skang nie mmg sgt busy sgt..

esok kelas dr kul 8 pg sampai 9.30 mlm...

non-stop..

lalalalalala~~

berkejaran ke sana ke sini lar...

hihihihi...


ok la...


rindu kamu semua!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


mmuuuaaaaaaaaaaahhhhhhhhxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx!!!!!!!!!!!!!



bling-bling : to paten, hepy besday darling!!!! baby syg darling!!!!!
bling-bling : skang saya tak berape sihat... sakit.. huhuhu.. mau pulang!!!!





Monday, July 6, 2009

perJAlanaN~~~

cuti da nak berakhir bagi ku... huhuhu... emmmm.... malas sangat... kenapew la dapat belajar jauh2 sangat... xnak tinggalkan rumah... wuuu~~

actually aku malas giler sesangat...kemalasan aku telah di buktikan pabila aku balek UNIMAS lewat.. student len 4hb da start balik... aku??? hahahaha... guess what....

aku balek 8hb.. hahahha.... haish~~ kemalasan mu terserlah wahai cik abil!!!! hahahahaha...
n mama aku plak risaw jer... aku xde berkemas aper2 pown... adoi~~ serius!!!! xmo balek!!!

td siang keluar ngan kawan sekolah n sekelas dulu.. syikin... lalalalala~~ lepas rindu... ari tu dia praktikal.. sepatutnyer da abes... tp, bos tu minx dia sambung lg sementara tunggu dak2 poly naik cuti.. sebaik dapat elaun banyak dia ckp... kalo x, dia xmo da sambung...

kin, syok la kuar ngan ko td.. thanks sbb belanjer aku makan.. hehehehe.. best naik kereta baru ko... hahahahha....

banyak plak kenangan2 yang tetiber singgah balek kat minda nie... rindu betol...
bdw, ko kan ade tanyer aku pasal cikgu sarimah...hahahahha.. mcm taw2 jer... td lpas ko anta aku balik, aku nampak dia kat camping dak pengakap sekolah kiter tu depan umah aku...


aku tanyer mama aku.. cikgu sarimah da ade anak satu.. badan dia bulat wei.....hehehe....
bile cakap pasal cikgu, teringat plak time aku chat ngan izzul 2,3 mlm lepas.. hahahaha..
beb, sabar yew.. hahahaha... izzul kata dia sangat xleh lupakan ustzah zubaidah ngan cikgu norhayati... hahahahha..izzul..izzul...~~

bile kita semua nak jumper lg yer?? sepanjang aku cuti 2 bulan, aku cume jumper ngan ikin n fitri jer... fitri baru jer balek dari bandung... dia dtg singgah umah aku jap.. fit da kurus la... jeles betol.. pastu td tanyer r kin.. kin, ble kiter nak kurus gak?? huhuhu..

paten, aku cter r kat member aku tu. ikin... pasal rancangan kiter tu..ala,,,LM.. hahahaha.. taw kan??? hehehehe... member aku ckp dia pown nak join sekali.. wakakakkaka... nanti kiter g bertiga la yew... hahahaha...

pastu lepas balek jer dari jusco salak selatan, aku pown teros lepak ngan mama aku.. tgok tv.. cter kiong mas.. hahaha..

then, dalam kul 5 mcm tu, wah!!! buah durian,rambutan,duku,manggis, pulasan berlambak2 org bg kat umah aku... ye r.. budak2 ostel datang balek cuti ujung minggu.. sumenyer fresh!!! baru kutip dr dusun.. wawawawa!!! sangat sedap!!!

then, mlm td paten msj.. ckp umah dia xde letrik..hahhaha... xdpt tgok mentor...sebaik sekejap jer.. dia pown dpt la tgok mentor tu... sengal la keputusan mlm nie.. huhuhu...
yg penting, paten, aku pown same ngan ko la... xdpt tgok konsert final nyer.. aku da kat ostel gak...

pastu td, bru jer nak ym.. mama Pown dtg bilik... nak guna pc.. nak on9.. ade nak anta borang on9... aku pown tolong mama isi data2 tu.. sampai la kul 11 lebey... then, bru la aku leh gune pc..

malam nie bosan lak... group xleh masuk..so, aku mengarut2 ngan paten n syaira je r..
sangat bosan..huhuhu.. tp, enjoy gak r.. men lukis2 nagn diorang.. sume nak tunjuk bakat terendam dan di pendam..hahahahha

pastu, tgah bosan2, aku jd terpikir plak... waaa~~ takut r.. sem depan.. aku da start belaja subjek major animal.. nie la list subjek animal yg bakal aku belajar sem baru nie...

STH2023- ANIMAL SYSTEMATIC - 3 CREDIT HOURS
STH2203- ANIMAL PHYSIOLOGY - 3 CREDIT HOURS
STH2033- ANIMAL POPULATION ECOLOGY - 3 CREDIT HOURS
STA2054- MARINE AND FRESHWATER INVERTEBRATES - 4 CREDIT HOURS
STH2113- FIELD ECOLOGY - 3 CREDIT HOURS
STH2153- ANIMAL NUTRITION - 3 CREDIT HOURS

one more subjek generic...xtaw la nak pilih aper.. maybe nak amek english for real world kot...2 credit hours... so, totalnyer sem nie aku amek 21 credit hours...

harap2 sem nie pown dapat kekalkan pointer 3 dan ke atas mcm sem2 sebelum nie...
UNIMAS!!!!! here i come!!!!! huhuhuhu... (semangat yg di buat2) agaggagaga.. hopefully nanti kat airport sumenyer berjalan lancar.. scared wit H1N1....


*bling-bling*= first time post panjag2 nie...
*bling-bling*= hepy besday ayie!!!! da tua da!!! hahahahha

sekian.... FUHHHHH... penat.. hahahahha....

aWard FROm syaira SI comoT




1.letakkan logo award ini di blog anda

SUDAH!!! chantek.... mekasih cik syaira... wow!! air hot coklat... :p

2.anugerahkan award ini kepada 10 blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra
hahahaha.. bersedia la anda..anda...dan anda...

kertasgraf
fatin
dee
hanis
balqis
wanie
lynna
nomad
masz
wahidah


3.pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui backlink dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda
??? blur...

4.informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
ala... nanti klo diorang bace, diorg taw la... hehehehe... kemalasan yg ketara...

5.bagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini

sayang kalian~~mmmmuuuuaaahhhh!!!!




Saturday, July 4, 2009

tAgGed taGged

hahahaha... 2 org mengetagged aku lg.. cik paten n cik syaira... hehehee...
mende yg sama.. so, i jwb sekali harung jer.. weee~~~




THREE NAMES I GO BY
1.anis
kebiasaannyer semua member n family panggil anis...
2. akak
biasenyer between me and my mama and my ayah...
3. abil
hanyer budak2 group 1989 panggil aku dgn nama abil.. n kwn2 kat tadika dulu yg da xjumper da..

THREE JOBS I HAVE HAD IN MY LIFE
1. jd sales assistant kat parkson
2.keje KFC..
3. jadi cekgu adik2 kat umah..hahahahaha

THREE PLACES I HAVE LIVED
1.BANGI
2. taman perumahan bukit puteri, UKM
3. KAJANG

TV SHOWS THAT I WATCH
1. america nex top model
2. project runaway
3. guess guess guess
4. byk lg.. suke melangok dpn tv.. agagaaga

PLACES I WANT TO GO
1. australia
2. japan
3. umah mak mentua..hahahahhaa

THREE OF MY FAVORITE FOODS
1. laksa
2. rojak ayam
3. sate

THINGS I AM LOOKING FORWARD TO
- pointer yg tinggi untuk sem depan n new laptop!!!!

THREE FRIENDS WHO WILL REPLY
1. satu kawan
2. dua kawan
3. tiga kawan

THREE FAVORITE BANDS/SINGERS
1. avril lavigne
2.rossa
3. bands rock kapak dolu2... hahaha

THREE FAVORITE SPORTS TO WATCH
1. bola-bola api.. :p
2. renang
3. galah panjang leh?? agagagaga

THREE FAVORITE DRINKS
1. milo ice
2. white lady
3. air kelapa

I'M TAGGING THE FOLLOWING
lynna
min
iceq
masz
wanie
wahidah
nadhirah
kertasgraf
dee
hanis sue
mas adib
gurlz
para2hana

n sesapew saje yg rajin nak wat.. di persilakan.. =)

Wednesday, July 1, 2009

untuk YG DI TAGGED




The rules:

• Write three (3) interesting facts about the person who gave you this award.


• Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies.


• Pick your seven (7) most deserving recipients and describe them.


• Leave a comment on the recipients’ blog to tell them they’ve been tagged.



Here goes..
three (3) interesting facts about the person who gave you this award
-> Hencek KERTASGRAF
  • lukis graf, teringat kertasgraf
  • kertasgraf a.k.a apiq
  • daddy angkatku..~ risaw klo anak dia x tdo... (n_n)
ten (10) interesting facts about myself or my hobbies..
  1. pencinta haiwan
  2. as known as kucing...agagaga
  3. sangat susah tdo mlm
  4. kucing yg x makan tikoz
  5. addicted to pain killer
  6. sangat suke ketawa..x ketawa sehari rase nak giler
  7. manje kot... agagagaga
  8. xde da... cukup la...
  9. aku bukan sapaw2...
  10. HANYA insan yang di beri nama ANIS NABILA MAZLAN

seven (7) most deserving recipients and their description..


sila2 semua... untuk anda...
  1. lynna - anak sedara ku kot...
  2. fatin- my darling
  3. wanie- suke macak2....
  4. syaira- budak comot...agagaga
  5. dee- usahawan tu
  6. balqis- suke pending..hehe
  7. sapew yg bace juga di beri.. jwb tagged nie yew...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...