Get your own Digital Clock

Thursday, August 5, 2010

aku 21...=))





syukur ALHAMDULILLAH... umur aku dan menginjak ke 21 tahun... hehehehhe...
dewasa ke?? err... yang pasti, umur 21 thn, maka aku dah layak menjadi seorang pengundi..ahahahahhaha... cam x caya jer...

makin umur meningkat, aku dpt rasakan tanggungjawab yg di pikul makin berat...byk jgk perkara yg perlukan komitmen dari aku.. pelajaran terutamanya..dan x lupa tanggungjawab terhadap keluarga.. sebagai anak sulung, aku nampak, aku dah mula ambil alih dan campur tgn dalam hal keluarga.. aku sebagai akak sulung.. tugas bg contoh terbaik kat adik2 sekarang dah jd tugas aku skrg...kalau adik2 ade yg buat hal, mama akan call aku dan minx aku try slow talk ngan adik2 yg ade masalah.. mgkin mereka xkan segan nak bercerita dgn aku compare nak bkk cerita kat mama sendiri... wah!!! tugas berat!! sebab aku mmg agak pendiam dlm family..so, bila nak bukak mulut tu, rasa mcm susah je..lg2 nak nasihat adik2..hehehehhehe.. awk pon nakal !! hahahahah...

soal pelajaran pula.. aku rancang utk habis degree pada waktu yg sepattnya,.. INSYAALLAH, xde aral melintang, aku akan abes study dlm bln 4 thn depan.. x sabar rasanya... plan nak sambung MASTER aku tgok kpd peluang yg ada.. kalau ikut mama suruh sambung lg.. tp, kalau ikut hati aku, masih berbelah bagi.. sbb aku nak cr keje cepat2.. aku nak tolong mama, ayah jaga adik2... dan aku x larat dah nk tambah hutang..ehehhehehe.. byk dah hutang ngan ptptn..eheheheh..tgok la mana rezeki nye nnti...

ayah lak sokong mana2 je pilihan aku..nak sambung belajar pun ok..keje pon ok..ayah kata klo keje, cr duit cepat2..pastu cpt2 kawen..kelakar r ayah aku nie..dia asyik sibuk nak cucu...tp, kalau anak dara kesayangan dia nie kuar ,bising jer....klo kuar ngan kwn gurl bising..ngan lelaki, apatah lagi walaupun hanya kawan....aish..cemane nak cr calon nie..ahahhahahahahah..

tp, aku syukur..sesibuk mana mama n ayah aku, aku bangga mama dan ayah aku control pergaulan aku dr kecik.. siyes!! aku start kuar bandar kajang naik bas dengan kawan2 tu pun start tingkatan 5 tau....unbelievable?? BELIEVE IT!!! ahahahahah..kwn2 len, form 1 dah jalan sampai kl..aku?? kajang pon xlepas..ahahahhahaha....sebelum tu, payah gila nak kuar...dlm setahun, ade la kuar sekali dua dgn kwn2.. dasyat x?? ramai kata aku nie susah nak kuar..x best..

tp, aku suke!!! aku lg suke duk umah bergaduh ngan adik2 aku.. aku rasa lg selamat..ihihihihih..cuma skrg nie, dh ok la.. tp, nak kuar selalu xleh la... dlm sebulan klo kuar 3 kali pon, mama ckp asyik kuar je..ahahhahahaha.... saya anak manja kan?? adik yg bwh saya x mcm tu plak.. mama n ayah ok je klo dia nak kuar.. ahahhahahah.. y?? y??? x kesah..yg penting..saya sayang family saya!!!

sekarang aku tgh sibuk ngan proposal FYP aku.. mmg berat tugas nie.. and maybe after raya aku akan mula masuk field utk buat sampling.. aku pilih utk buat ttg nutrition of insect..ahahahahahaha... sem nie akan abeskan kat field..then sem depan akan bertungkus lumus kat dlm lab pulak.. semakin lama aku study dlm bidang zoology nie, xdpt di nafikan aku dah mula jtuh cinta pada bidang yg aku ceburi..yes!!! i like working with animal..... dan aku x menyesal amek bdang nie walau ramai ckp, bidang nie payah utk perempuan..sebab kerja perlukan kita utk masuk hutan, travelling n so on..tp, kalau dah minat... ape pon sanggup kan?? rasa berbaloi2 bila kita dekat dengan alam.. rasa dekat dgn ciptaan ILAHI... serius.. i am animal lover..hihihihiihihii...


di sini, aku nak ucpkan ribuan terima kasih x terhingga kepada kawan2 yg x pts2 wish besday aku hri ni..terharu sgt2..kat fb, wish melambak2.. notification beratus wish besday saja.. yang wish kat phone..thanks...yg call..thanks jgk..^_^ kepada adik2, mama, ayah..thanks.. kawan2..sedara mara..... x kira jauh atau dekat..thanks sbb wish... terlalu ramai utk aku list kan nama sorang2 dlm nie... ape pon, aku hargai sgt2!! mmuuahhh!!! syg korang... hidup aku x pernah sunyi.. kehidupan aku di kelilingi dengan ramai org yg sygkan aku... sayang sgt2!!!

hari nie, byk wish doakan aku hepy selalu..kuat..tabah... dan paling best, adik2 asyik suruh cepat2 kawen je..ahahahah..ayah pon sama... adoi la.. lambat lg la dik oit..akak kau nie calon pon xde....eheheheheh.. dan aku tau, ramai teman yg prihatin.. sebab kbykan komen2 semua suruh aku ceria2, jgn sedih2..^_^ thanks kalian..maaf la.. mood aku kebelakangan nie mmg x berapa ok... mungkin aku masih lemah dlm semua tu..xpe.. sikit demi sikit aku akan bangkit.. syukur... Aku sedar.. aku harus kuat...sakit...perit..nie semua dugaan yg harus aku tempuhi... I'M A GOOD GIRL!!! =)) ooyeahhhh!!! ahahahhahahahaa....


tu saje kot utk hari nie..sekali lagi..thanks a lot syg2 ku sekalian..maafkan segala salah silap aku... dan tegur lah aku andai aku silap... doakan kejayaan aku dunia akhirat..dan aku jgk doakan kebahagiaan kalian...


with lots of love......5 OGOS 2010...=))


*comel video nie.. cute..dedicated kpd semua yg sambut besday sama dgn aku..hihihihihi*




video


MyEm0.Com

0 pengunjung istana:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...